22 ianuarie 2010

Mihaela Nicola..."cu mănuşi"

Deplinătatea lecturii acestei publicaţii a aceleiaşi Mihaela Nicola de "pe tocuri" este desăvârşită de ironia fină remarcată de critici, dar pentru mine a fost o lectură uşor de parcurs. Însă rubrica "Cum să te maturizezi şi să îmbătrâneşti frumos" m-a lăsat cu cartea deschisă şi privirea în... nici nu mai contează ce direcţie... mult timp după ce fusese parcurs finalul; pe care vi-l redau, cu ghilimelele de rigoare şi binemeritate, în speranţa că "Psihologia vârstelor" nu v-a lămurit aşa de... elegant... despre cum să privim înainte, manifestându-ne asemenea!!!



"Nu-ţi irosi minutele întrebându-te "Cum ar fi fost dacă...?" Nu ştiu un lucru mai puţin util. Astăzi eşti produsul şlefuit a ceea ce ai trăit. (...) Ajută-ţi mintea şi corpul să nu-ţi spună nici ţie câte decenii ai trăit. Ai grijă să răspândeşti entuziasm şi energie binefăcătoare în jur. Acestea dimpreună cu lecţiile de viaţă pe care ţi le-ai însuşit te pot face să simţi că maturitatea ori vârsta înţelepciunii este acea etapă a vieţii pentru care ne naştem de fapt."

Sper că vă veţi opri în prima librărie cu proxima ocazie, să întrebaţi măcar dacă mai sunt disponibile... "mănuşile Mihaelei". (Nicola)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu